26 Mart 2017 Pazar

YGS'DE TUVALETİM GELDİ!! :( LYS'YE BAŞLAMAK???




Aslında bu yazıyı çoook önce tam olarak YGS'nin hemen ardından yazacaktım ama o ve bu gibi nedenlerden dolayı bir türlü yazamadım. Ve bilgisayara da oturamadım (sevgili kardeşim<3) şimdi saat 11 ve o uyuyor, babamı da ders çalışacağım deyip kaldırdım (arka planda limit anlatıyor hoca şuan bildiğim konular olduğu için gerekmiyor bakmak uwejrfnc) 

KENDİME BİR BİLGİSAYAR ALMAM LAZIM

Neyse bu bahaneler faslına bir son vereyim de asıl anlatmak istediğime geçeyim...

Şimdi ben YGS'ye öyle yada böyle hazırlandım, kaydımı yaptırdım, okul belirlendi, sınav günü bulmakta zorlanmayalım diye teeee 1 hafta öncesinden gittik falan ama bende zerre stres, zerre heyecan yok. Olan olacak, ben çalışabildiğimi çalıştım kafasındayım. Sınav günü de geldi yine aynı rahatlık aynı stressizlik. İşte annemle okula gittik -aslında babam gelecekti benimle ama ben istemedim, babam ''aman stres olma, biz yanındayız'' falan diyerek aslında beni rahatlattığını düşünen ama stressizlik halinden çıkıp streslenmemi sağlayan biri..- neyse okula gittik apar topar bizi okula aldılar alırken de şööööyle bir arayıp içeri soktular. Ben -akıllı ben- elimdeki kağıtta yazan sınıf no'yu yanlış anlamış çıkmam gerekenden 1 kat fazla çıkmışım falan, bunlar küçük ayrıntılar...
En sonunda sınıfımı buldum oradaki görevli hoca yerimi gösterdi oturacaktım ki aklımda ''tuvalete git sodaaa, tuvalete gittt'' diyen bir ses duydum ve o sese kulak verip tuvalete gittim. Tuvalet gayet temizdi - bu arada ilkokuldu benim sınava girdiğim okul tuvaleti beklediğimden büyüktü kdfjna- ama su yoktu!! neyse dedim girdim, çıktım, sınıfıma geri döndüm. Görevli hocalar bir şeyler anlattı ben de dinledim, kitapçıklar ve optikler dağıtıldı (sanki fazla ayrıntıya giriyorum :/) yine bende tık yok, arada bir sağıma soluma bakıyorum. 


Bu arada gördüğüm tipler: En az 2 çocuğu olduğunu tahmin ettiğim bir kadın, sakalları maşallah denecek kadar uzun olan bir ağbey, benimle yaşıt olan ve ilk defa sınava gireceği belli olan öğrenciler vs...

Sınav görevlisi kitapçığı kontrol etmemizi söyledi tabii sayfaları kontrol ederken sorulara da gözüm kayıyor. Coğrafya hocamız bize haritaları ezberlemenin önemini anlatırken ''sınav başlamadan kitapçığı kontrol edeceksiniz, coğrafyaya gelip harita gördüğünüzde korkacak mısınız, sevinecek misiniz onu şimdi bu haritaları ezberleyip ezberlememeniz belirleyecek'' demişti, ben harita görünce sevindim :D


Türkçenin ilk birkaç sayfayı rahatlıkla yaptım sonradan boş bırakmaya başladım TR bittiğinde yaklaşık 5-6 boşum vardı. Sosyale gelince aşşırı rahatladım çünkü çok kolay geldi özellikle tarih, coğrafya ondan bir tık daha zordu ama felsefe.. 4 bilgi sorusu?? Ve benim bilmediğim... Din de bile boşum var.. matematiğe geldim ilk soru çok basit, yaparım biliyorum ama bir türlü yapamadım, çıkmıyor cevap o soruyla uğraşırken tuvaletim geldi. Nedendir bilmiyorum -çok affedersiniz- benim tuvaletim geldiği gibi sıkışıyorum. Hani normalde tuvaletiniz gelir bir süre sonra sıkışırsınız ya bende öyle olmuyor işte. Geldiği gibi sıkışmaya başlıyorum. Herhangi bir hastalığım mı var bilmiyorum.. neyse..

Böylece sınavla cebelleşme aşamasına geçtim. Matematiğe hiç bir şekilde konsantre olamadım, soruları okuyamıyorum.. Dedim soda sakinleş, sakin ol.. durdum, kitapçığı falan kapattım - gözlerimi de- kendimi sakinleştirmeye çalıştım.30 saniye falan sanki hiç tuvaletim gelmemiş gibi oldu tabi 30 saniye sonra yine sıkışmaya başladım.. En az 3 soruyu ''aaaah yeter artık daha uğraşamayacağım;'' deyip çözmekten vazgeçtim. geometride yapabileceğim en az 6 soru vardı, diyorum ben bunları yaparım ama yok! çıkmıyor, düşünemiyorum bildiğin.. dedim diğer derslerdeki boşlara bakayım YOK ABİ ÇIKMIYOR. öylesine işaretledim boşları artık doğrumuduuuur yanlışmıdır Allah bilir...


Son artık dayanamayacak gibi oldum ''bana ne be, sınavına falan başlarım! gidiyorum ben'' dedim kalktım ayağa, kalkamazsın(çıkamazsın) dediler :'( kalan zamanımı da kendimi tutmakla geçirdim..

Ne oldu nasıl oldu bilmiyorum.. su içmedim.. sulu bir şey yemedim.. tuvalete de gittim??
Çok kötü geçmedi ama beklediğim kadar da iyi geçmedi, bakalım sonuçlar nasıl gelecek? 2 gün sonra açıklanıyor..

Evet yine neyse diyor ve önümüzdeki maçlara bakıyoruz :D Yani LYS.

LYS'ye başladım hemen sınavdan sonra. Ama hala başlamış gibi de hissetmiyorum çünkü soru çözemiyorum :( Bakalım ilerideki zamanlarda ne olacak. Ne olursa olsun Hayırlısı olsun ama.


-11'de başladığım yazıyı 6'da bitirmek.. kardeşim uyandı da :'( az önce arkadaşlarıyla buluşmaya çıktı ben de hemen kaptım :D-

12 yorum:

  1. Nasıl keyifle bir anlatım olmuş :)) Tuvalet olayında kötü olmuş biraz :)) Rabbım inşallah emeklerinin karşılığını versin gönlüne göre versin inşallah Rabbım hayırlısı olsun hakkın da inşallah :) O abi bende var ama şöyle var benim ki 21 lik :)) ama adamın işi gücü oyun :)) düşün bir de çalışıyor normalde paşam ama oyun aşkımız devam ediyor :)) Dilerim her şey güzel gönlünce olur sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalese yasarken pek ketifli degildi 😂😂 oldu artik olan, insallah, çok çok amin. Allah hepimiz icin hayirlisini eylesin.

      Ya seninki yine abiymis bendeki benden kucuk (1 yas ama olsun hydjd) sabah bi oturuyo aksqm gece bilmem kaclara kadar bunun da bir siniri var ama iste gel de anlat..

      Tesekkur ederim, sanada kocaman kocaman sevgiler <3

      Sil
  2. YGS canım YGS.Bende YGS mağduru olanlardanım.Senin gibi hiç stres,heyecan yoktu ta ki kitapçıklar verilene kadar :(( Rabbim hakkımızda hayırlısını verir İnşAllah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu YGS'ye girip de magdur olmayani gormedim ben.. o da kotu yaa biriken her şeyin en çıkmaması gereken yerde çıkması :( Olsundu, artik hakkimizda en hayirlisini dileyip LYS kasicaz. Malum cok fark ediyor..

      Sil
  3. Zor stresli bir süreç.. İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :'( Amin, insallah hepimiz emeklerimizin karşiligini aliriz :D

      Sil
  4. Yaa kıyamam neden öyle oldu acaba çok snir bozucu bir durummuş. Bu arada o birden bire sıkışma olayına bi baktır onun bi sebebi olmalı.. inşallah lys istediğin gibi geçer. Anlatımın çok keyifliydi bol bol yaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya vakit ayirabilirsem gidicem hastaneye, annem sogukalmisbolabilirsin falan dedi ama bilmiyorum.. insallah yaa ona kaldim biraz 😔

      Umarim yazabilirim 😔

      Sil
  5. ayyy farkında olmadan stresten gelmiştir tuvaletin. hadi çok ama çok kolaylıklar sanaaa başarılaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim rehberlikçi de öyle dedi..
      Çok tesekkur ederiiiiim <3

      Sil
  6. Zorlu bir süreçte emeğinizin karşılığını alırsınız umarım:)

    YanıtlaSil

içinden geçirdiklerini dışa vurmaya ne dersin?