20 Haziran 2016 Pazartesi

DİZİ YORUMU: ENTERTAINER



Az önce gerçekten çok beğendiğim bir dizinin son bölümünü izledim (bu yazıyı başladıktan 2 gün sonra bitirebildim çünkü kardeşim bilgisayarı alıp vermedi, anca tekrar oturabildim başına -_-). Buruk bir sevinç içindeyim çünkü sonu çok güzel bitti.. bitmesi biraz üzdü tabii ki.

Bu bölümlerini iple çektiğim dizi başlıktan da anlayacağınız üzere  Entertainer. 

Dizimiz bu sempatik, yakışıklı, bu ne biçim insan bu ne bu uzaylı mı diye düşünebileceğiniz mükemmel bir oyuncu olan  Shin Suk Ho yani Ji Sung etrafında dönüyor ;


Sizi bilmem ama Ji Sung benim gönlümde Kill Me Heal Me'de taht kurmuştu. Adamın oyunculuğunu o kadar beğenmiştim ki hemen mercek altına aldım. Artık bir adım arkasındayım, bundan sonra içinde bulunduğu bütün projeleri takip etmeyi düşünüyorum. Tabii bu dizide yer alacağını öğrenince hemen üstüne atladım. Ama ben izlemeye başladığımda 6. bölüm yayınlanmıştı bile. 6 bölümü bir hamlede bitirdim. Neyse benim Ji Sung aşkımı öğrendiğinize göre Shin Suk Ho'ya geçebiliriz. Shin Suk Ho sizi öyle heyecanlandıran bir karakter değil. Yani ben ''Allah'ım bu karakteri üzerime atın'' demedim. Shin Suk Ho dizinin başlarında birçok hata yapıyor ve dizi bu hatalar üzerine doğuyor.

Dizinin konusu genel olarak Ji Sung'un kurup menejerliğini yaptğı band grubunun verdiği mücadele (gibi bir şey yani).
Tabi ortada bir band var. Menejerimizi öğrendiğimize göre üyelerimize de geçebiliriz.

Üyelerin hepsinin kendi hikayesi var. Gerçekten Kore'de bir grup olsa yüzüne bakılacağını sanmıyorum.Çünkü üyelerin hepsi sorunlu..

JO HA NEUL


Grubun vokalisti olan Jo Ha Neul genel olarak grubun en sorunlu üyesi. Bir yandan da Shin Suk Ho'yu yeniden hayata bağlayan insan. Jo Ha Neul ailesinden dolayı şarkı söylemeyi bırakmış ama Ji Sung onu ikna ediyor ve band'in ilk temellerini atıyor. Bir nevi Jo Ha Neul ve Shin Suk Ho birbirlerini iyileştiriyorlar. Gerçek şu ki üyeler hakkında vermem gerekenden az bilgi vereceğim çünkü olur da izlemeye karar verirseniz benim şaşırdığım yerlere sizin de şaşırmanızı istiyorum. Bu yüzden bu kadar bilgi yeter diğer üyeye geçelim.



KAYLE

Allah'ım sen ne uyuz ve bir o kadar da ponçik birisin Kayle.. Kayle grubun gitaristi. Jo Ha Neul ile başta anlaşamıyorlar falan ama bir şekilde iyi geçinmeye başlıyorlar. Bu süreç gerçekten, gerçekten ama gerçekten sancılı bir süreçti. Kayle'in geçmişi diğer üyelere göre daha temiz ama o da sorunlu.

SOE JAE HOON


Ehuehuehuehu Soe Jae Hoon benim gruptaki biasım olur da :D . Teen Top dinleyen fakat çokta takip etmeyen bir insanım. L. Joe'nun bu dizide yer alacağını öğrendiğimde epey mutlu oldum. Dizideki oyunculuğu beni şoka uğrattı.Yani bir insan karaktere nasıl bu kadar yakışabilir? Hayır L. Joe'dan bu performansı beklemiyordum ben bu yüzden bayağı şaşırdım. Bundan sonra onu oyunculukta da desteklerim. Neyse gelelim Soe Jae Hoon'a. Grubun bateristi.  So Je Hoon Kayle'den de temiz. Hem kişilik hem geçmiş olarak. Onun sorunlu olan tarafı beni illet eden bir yakını. Bunu da sizin öğrenmeniz için söylemeyeceğim. O yüzden daha fazla ayrıntı vermeden diğer üyeye geçiyorum.

NA YEON SOO


Lee Tae Sun ile bu dizide tanıştık. Ben oyunculuğunu falan çok beğendim. Duygusal sahnelerin adamı bence. Grubun en büyüğü, abisi. Çocuklarla tek tek ilgileniyor, onların sorunlarını tek bir bakışta anlıyor ve onlara yol gösteriyor. Ha bu arada grubun Bass Gitaristi. O da biraz sorunlu... bu gruba, grup üyesi olamayacak bütün insanları topladı anlayacağınız Shin Suk Ho.

JUNG GEU RIN


Jung Geu Rin çoğumuzun Reply 1988'den tanıdığı bir yüz. Ayrıca idol grubu olan Girl's Day'in bir üyesi. Oyunculuğunu beğendiğim idollerden. Bu dizide karşımıza Jo Ha Neul'ın ablası olarak çıkıyor. Ayrıca Shin Suk Ho'yla da duygusal bir yakınlık kuracaklar. Çoğu takipçi bu ikisinin yaş farkından dolayı aralarındaki uyumu yakalayamamış olmasından hayıflanıyordu (ki dizi başlamadan başlamıştı bunlar) ama ben herhangi bir uyumsuzluk göremedim. Beğendiğim bir çift oldular ki zaten tam manasıyla çift de olmadılar. Ne demek istediğimi ancak diziyi izlerken anlayabilirsiniz benden bu kadar.

BUYURUN GRUBUMUZ DANDARA (ENTERTAINER)






Yan rolleri de sevdim, kötü karakterler dışında dizideki çoğu karakteri seviyorsunuz zaten.


Bunlar kötü karakterler. Alttakine de tamülüm yok üssttekine de :P

Ha bahsetmezsem olmaz diyeceğim bir tane daha karakterimiz var. Onun kim olduğundan bahsetmeyeceğim ama ya çok sevimli değil mi????




Yemin ederim şu tipe fanlık yapasım var dfghjkl


18 yorum:

  1. Bollywood'dan Kore'ye geçemiyorum ama olur da izleyesim gelirse aklımda olsun. Ahanda üşenmedim yazdım :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koreye geçmek için güzel bir dizi olabilir, olur da geçersen keyifli izlemeler :D <3

      Sil
  2. ayyy taaam izlerim ben bunuuuu :)

    bi deee edep yahau ya söleseneee. mimlemişti. onun bloguna yorum yapamıyom ki ben yaaa. yorum kutusu değişik. bizimki gibi değil yaaa. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zamaan keyifli izlemeler sana :D

      Tamam, haber ederim ben ona. Bloğu açtığında bizimki gibiydi ama daha sonra tuhaf bir şeyler yaptı ben de anlamadım :D

      Sil
    2. vaayy bee kanka hatırlatırım benim bloğu beraber düzenlemiştik :P

      Sil
    3. Knk birlikte düzenlemiştik de senin yorum kısmı sonradan değişti, sanırım sen g mail e bağlayınca oldu.

      Sil
  3. tam da az evvel yaz dizileri için ufak bir liste yapmaya başlamalıyım diye düşünürken senin şu yazına rast gelmek çok sevindirici soda. ^^
    on sekiz bölümlükmüş zaten. gerçi uzun bir seride olsa fark etmezdi, bu yaz hep aklımda olan bölüm sayılarından mütevellit "yetişemem güncele" diye ertelediğim animelerden birkaçını izlememden ötürü, nasıl bir cesaret geldiyse artık "yüz küsürlü bölümde olsa bitiririm" kafasını yaşıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel oldu o zaman^^
      Aynen kısa, ben de uzun animelere başlamayı düşünüyordum fakat dizilerden vakit bulamıyorum onlara, arkadaşım Bleach izlemediğim için dövecek yakında :D

      Sil
  4. Bütün güzel dizileri izledim de hepsi bitti gibi geliyor son zamanlarda :D Teşekkürler tavsiye için ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da olduğu zamanlar oluyor o zaman pek bilinmeyen dizilere sarıyorum, iyi izlemeler sana :D

      Sil
  5. Ben de yeni bitirdim diziyi.

    Ah bu kadro ile ne şahane bir romantik komedi çekilirdi diyorum. Ji Sung'un en kötü dizisi desek tam isabet olur.
    Kötü bir dizi de değildi. Arada kaldı işte. Neyse daha fazla uzatmayım postuma yazacak bir şeyler kalsın :D
    ellerine sağlık.
    ufaklık konusunda ise hemfikiriz. hele onun babası da kendi kadar sevimliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ji Sung'un bundan sonra çekeceği hiç bir dizi KMHM den güzel olamaz gibi geliyor bana..

      Baba ile oğul cuk oturmuştu gerçekten :D

      Sil
  6. Ben yarim bırakmak durumunda kaldim ama az kendimi toparlayim izleyip bitirecem diziyi.
    Kitapla ilgili mim vardi senden gelen cevap veremedigim icin uzgunum ama suan cok yogun zamanlar geçiriyorum bloglardan fazlasiyla uzagim...bu seferlik beni affedermisi.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirdiğinde haber ver.
      Kendine dert etme canım :D Umarım yakın zamanda rahatlarsın sen de :D

      Sil
  7. iyisin de miiii :) bi deee, edep ya hu'ya söleseneee, onun mimini yaptıııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen bu soruyu 12 temmuzda sormuşsun ama ben 5 ağustosta cevap veriyorum :P ama iyiyim yani, sen nasılsın?

      Sil
  8. Çok keyifle izlediğim bir diziydi Entertainer. Yazını okuduktan sonra tekrar izleyesim geldi :D

    Ji Sung her yapımda kendine hayran bıraktırtmayı çok iyi biliyor. KMHM'deki o aksiyon belki burada yok ama bu dizide duyguları izleyicilere çok iyi aktardıklarını düşünüyorum. Birçok bölümde gözüm yaşlı izlemişimdir :D

    Geu Rin ile Suk Ho arasındaki romantizmde tam tadındaydı. Gerçi biraz daha olsa itiraz etmezdim :D Aralarındaki yaş farkından dolayı bayağı olay oldu ama sonuçta Hyeri de reşit olduğu için bunun abartıldığını düşünüyorum.

    Yorum için ellerine sağlık, diziyi tekrar hatırlamak güzel oldu. Şimdi gidip OST'lerini dinleyerek özlem gidereyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen boyle yorum atınca ben de izlek istedim bak şimdi :D Ben öyle hüzünlenmemiştim ama duyguları aktarmakta basarılıydılar aynen.

      Bence de biraz fazla abartıldı uyumları da iyiydi karakterlere dr uygundular.

      Ben yorumun için teşekkür ederim ^.^

      Sil

içinden geçirdiklerini dışa vurmaya ne dersin?